Flash er meget anvendt på Internettet. Oprindeligt var Flash et grafisk værktøj udviklet af Macromedia, men dette firma er siden blevet opkøbt af Adobe 

Med  Flash kan man lave animationer og film. Adobe Flash er et grafisk værktøj i hvilket det er muligt, at arbejde med vektorbaseret grafik. Det er dog muligt importere grafikelementer baseret på bitmaps eller pixels og arbejde med dem i flash

Selve animationen består af film, som er opbygget af frames. Programmet kan skabe ændringer i bevægelse eller form mellem indsatte frames ved anvendelse af en teknik der kaldes " tweening". 

Det er muligt, at lave animation ud fra en serie af billeder vha. "onion skin". En teknik der minder om den tegnefilmsanimatorer bruger når de bladrer hurtigt gennem en serie ark eller billeder.

 

Større animationer kan inddeles i flere scener

De grafiske flader kan opbygges i lag eller layers. Det er muligt at gøre dele af den grafiske flade usynlig ved anvendelse af masks, som det ses på ovenstående effekt.

Det er også muligt, at importere filmklip i Flash og, at anvende lyd i forbindelse med film og animation.

I Flash kan man ligeledes anvende handlingsknapper og interaktive elementer. Med ActionScripts kan man styre hændelser og avancerede brugere kan lave egentlige programmer.

Det er f.eks. muligt, at lave en handlingsknap, som sender den besøgende til en anden film. I princippet kan man opbygge et helt web-sted baseret på Flash.

 

Jeg blev egentlig inspireret til, at begynde med Flash, da jeg var i kontakt med et par mennesker der var dygtige til Flash. Ved at se nogle af deres arbejder blev jeg klar over, at man kan lave animationer, effekter - ja hele hjemmesider der overgår hvad der på vanlig vis kan laves med HTML. Jeg er selv absolut begynder udi Flash.

Lige som det var tilfældet med for Java og JavaScripts kan man for Flash hente effekter og animation, som man kan arbejde videre med.

Se nedenfor angivne ressourcer for, at finde ud om mere om Flash.

Det var egentlig min plan, at vente med, at lægge denne side på nettet inden jeg var i stand til, at udføre noget mere kompliceret, som jeg har i tankerne.

Jeg arbejder derfor videre på, at blive bedre til Flash, og der vil forhåbentlig en gang inden en overskuelig tidshorisont komme en udvidelse til denne undersektion

I 2006 implementerede Microsoft en opdatering til Internet Explorer der betød at Flash objekter skulle aktiveres med ekstraklik. Microsoft indgik dog et forlig i 2008, der betød at det ikke længere var nødvendigt, at indlæse Flash objekter fra eksterne scripts af hensyn til brugere af IE.

 

Adobe Flash: www.adobe.com

Flashkit.com. www.flashkit.com

Free Flashintros.com: www.freeflashintros.com