Java har været brugt på hjemmesider gennem en længere årrække. Men som de fleste vil vide, så har der over de seneste år været problemstillinger i forhold til sikkerheden ved Java.

Oracle der står for distributionen af tilføjelsesprogrammet der gør, at Java kan afvikles i din browser har skærpet sikkerhedsindstillingerne. I første omgang krævede afvikling af Java applets slet og ret aktiv brugergodkendelse hver gang. Men sidenhen er der  kommet blokering af usignerede applets til som en standardindstilling i Java.

Det betyder, at usignerede applets ikke virker mere. Man kan ganske vist lave undtagelser for et websted, der gør det muligt, at afvikle Java. Men man kan ikke have forventning om, at besøgende skal gøre sådanne undtagelser, som i et vist mål kræver tillid til webstedet.

Jeg har tidligere haft meget Java på min side. Og derfor faldt det mig også for, at lave en Kirkegård til noget af det Java, som jeg har anvendt. Der er tale om applets som jeg dels har købt mig til - eller hvor de anvendte applets har ligget tilgængeligt på nettet.

Du har derfor muligheden for, at se nogle af de applets, som jeg har anvendt gennem tiden. Der både tale om effekter og spil. Men du skal aktivt foretage et valg, at tillade afvikling af Java for mit websted - eller vælge en lavere sikkerhed i Java, hvilket jeg ikke kan anbefale.

Fra menuen nedenfor finder du adgang til en side med anvisning til, at lave en undtagelse for mit websted, der gør, at de anvendte Java applets ikke bliver blokeret i din browser

Sektionen indeholder en kalender med mærkedage, nogle ure baseret på Java - og yderligere nogle spil baseret på Java. Brug menuen nedenfor: